Пробна мала матура буће одржана онлајн, а ученици осмог разреда 22. априла ће решавати тест из српског/матерњег језика, 23. априла из математике, а 24. комбиновани тест.
У допису који је Министарство просвете послало школама наводи се да ће ђацима  сваки тест бити доступан 12 сати (од 8 до 20) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају. Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им буде проследио одељењски старешина, сваки ученик приступа решавању тестова.

Према најновијим информацијама које смо добили од надлежног Министарства, настава на даљину трајаће и током априла, без паузе за време планираног пролећног распуста. Разлог томе је што деца свакако морају да проводе време у кући са родитељима. Ово ће омогућити да по завршетку ванредне ситуације добијемо додатни простор за надокнаду кључних школских активности.

 

ОДЛУКА О ОРГАНИЗАЦИЈИ РАДА ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

РЕШЕЊЕ О РАДУ ОД КУЋЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ, ОД 23.03.2020. ПРОМЕНЕ!
За ученике од 1. до 4. разреда предавања ће бити на РТС2 ос 8:00 часова.
Програм је на линку: https://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/18/rts-2.html…&
За ученике од 5. до 8. разреда и даље су предавања на каналу РТС3 од 8:00 часова.
Програм је на линку:
https://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/254/rts-3.html…

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Од сутра,17.03.2020. на РТС-у Канал 3 , од 8 часова, почиње учење на даљину. За ученике 7. разреда биће приказан двочас, а за ученике 8. разреда три часа. Часови су из српског језика и математике, а за осмаке трећи предмет са завршног испита наизменично.
Распоред предавања: https://rasporednastave.gov.rs/